A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

НА КИЇВЩИНІ РОЗШИРЮЄТЬСЯ МЕРЕЖА ЦНАПІВ ТА АДМІНПОСЛУГ У НИХ – БРИФІНГ КОВА

Дата: 15.06.2023 11:23
Кількість переглядів: 68

Фото без опису

Сьогодні у Київській області функціонують 64 центри надання адміністративних послуг, утворених органами місцевого самоврядування, 131 віддалене робоче місце ЦНАП та 1 територіальний підрозділ. Це дозволяє всім мешканцям регіону отримувати якісні та комфортні послуги. Про це повідомила під час брифінгу директорка Департаменту економіки Київської ОВА Наталія Погребна.

«Ми постійно піклуємося про те, щоб мережа центрів розширювалася і люди могли отримувати якомога більше адміністративних послуг. Відновлення діяльності ЦНАПів Київщини після деокупації її територій перебуває під постійним контролем керівництва обласної адміністрації», – зазначила Наталія Погребна.

Під час вторгнення окупаційних військ на території Київщини були повністю зруйновані ЦНАПи в Бородянці, Бишеві та Іванкові. Значного пошкодження зазнали центри надання адміністративних послуг ще в 4 територіальних громадах.

Завдяки міжнародним партнерам у березні цього року область отримала модульний ЦНАП у смт Бородянка. У Бишеві працює мобільний центр, переданий за фінансової підтримки Уряду Канади.І найближчим часом також відкриється оновлений центр надання послуг в Іванківській територіальній громаді. 

Директорка Департаменту економіки наголосила, що ЦНАПи Київщини працюють над покращенням сервісу та якості надання адміністративних послуг, налагоджують співпрацю з партнерами, впроваджують різноманітні сервіси. Зокрема, спільно з Центральним міжрегіональним управлінням Міністерства юстиції та Нотаріальною палатою України діє пілотний проєкт щодо надання нотаріусами послуги «Безоплатна консультація нотаріуса». Такі послуги можна отримати в 17 ЦНАПах.

Разом із державними банками реалізовується пілотний проєкт «Виїзне відділення банку в ЦНАПі». Уже створено 10 виїзних робочих місць банківських працівників.

52 ЦНАПи у співпраці з Київським обласним центром зайнятості забезпечують надання консультативної допомоги з питань започаткування бізнесу в рамках урядового проєкту єРобота. У 36 ЦНАПах Київщини можна отримати комплексну послугу єМалятко.

Фахівці Київської ОВА постійно працюють, щоб розширювати кількість послуг, які мешканці можуть отримати в адміністративних центрах. Так, паспортні послуги можна отримати в 23 ЦНАПах, у 5 – послуги з реєстрації технічних засобів та посвідчення водія.

Крім того, КОВА працює над запровадженням комплексної послуги для ветеранів – «Єдине вікно». Завдяки ній ветерани та члени їхніх сімей в одному місці зможуть отримати якісні, швидкі, комфортні послуги.

За словами Наталії Погребної, мережа ЦНАПів розширюється і до кінця цього року заплановано відкрити ще 5 центрів, що забезпечить 100-відсоткове покриття території Київщини можливістю надавати адміністративні сервіси.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь