Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

РУСЛАН КРАВЧЕНКО: В ІРПЕНІ РОЗПОЧАЛИ МАСШТАБНИЙ ПРОЄКТ ІЗ ЗАМІНИ ВІКОН У ПОШКОДЖЕНИХ БУДИНКАХ

Дата: 03.07.2023 18:15
Кількість переглядів: 42

Фото без опису

В Ірпені стартував масштабний проєкт із заміни вікон у будинках, які постраждали в результаті повномасштабного вторгнення. Йдеться про монтаж майже в 300 приватних будинках та на 141 багатоповерховому об’єкті. Про це на своїй сторінці у Facebook написав начальник Київської обласної військової адміністрації Руслан Кравченко.

Проєкт реалізують завдяки підтримці некомерційної організації Global Empowerment Mission (GEM) у партнерстві з Фондом Говарда Г. Баффетта (HGBF). Вікна будуть замінені фактично на всіх об’єктах Ірпеня, де є потреба. 

«Ще наприкінці травня домовилися із засновником GEM Майком Каппоні, що Київщина отримає вікна на суму 1 млн дол. США. Розуміємо, що деякі мешканці міста одразу після деокупації зробили це власними силами. Але багато хто не має коштів, оскільки масштаби руйнувань чималі», – зауважив Руслан Кравченко.

Першу партію сьогодні встановлюють у приватному секторі напроти ЖК «Ірпінські липки». Тут наразі відбудовують 31 будинок, пошкоджений росіянами. Ще 30 будуватимуть з нуля. Далі монтаж вікон оперативно проводитимуть на інших об’єктах міста. Роботи планують завершити протягом двох-трьох місяців.

Міжнародні партнери вже допомогли встановити вікна у 131 пошкодженій квартирі Бучанського району. Це житло постраждало внаслідок падіння уламків чи збитих ворожих цілей. Монтаж також відбудеться в 3 закладах освіти Київщини, зокрема Боярській спецшколі для дітей із вадами зору, Ржищівському та Броварському професійних ліцеях. У планах – заміна вікон у пошкоджених будинках Вишгородського району та Гостомеля.

«Вдячні міжнародним партнерам за допомогу. Разом робимо все, щоб люди поверталися до своїх осель. Повертаємо життя в деокуповані населені пункти Київщини», – сказав начальник Київської ОВА.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь