Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

НА КИЇВЩИНІ ГОТОВНІСТЬ ДО НОВОГО ОПАЛЮВАЛЬНОГО СЕЗОНУ СКЛАДАЄ ПОНАД 46% – БРИФІНГ КОВА

Дата: 05.07.2023 16:08
Кількість переглядів: 30

Фото без опису

У Київській області триває підготовка до опалювального сезону 2023-2024.  На початок липня готовність об’єктів теплопостачання, водопровідно-каналізаційного господарства, житлового фонду та дорожньо-мостового господарства області в середньому складає 46,3%. Про це повідомив під час брифінгу директор Департаменту житлово-комунального господарства та енергоефективності Київської ОВА Олександр Попроцький.

Це перевірка, ремонт і заміна котелень, тепломереж, насосних станцій, каналізаційно-очисних споруд, водопровідно-очисних споруд, багатоквартирних житлових будинків, дорожньо-мостового господарства комунального значення, бюджетних установ тощо. Загалом уже комплексно підготували:

  • 2 946 житлових будинків;
  • 235 дошкільних закладів;
  • 222 заклади освіти;
  • 214 закладів охорони здоров’я.

У тепловому та водопровідно-каналізаційному господарстві підготували 671 котельню, капітально відремонтували 37 котелень та замінили 48 котлів. Крім того, до зими підготували 266 водопровідних і каналізаційних насосних станцій та 392 км теплових мереж, відремонтували 193 км водопровідних і каналізаційних мереж.

«Минулий опалювальний сезон був найскладнішим для Київської області. Тому в умовах військової агресії рф маємо зробити все необхідне, щоб мешканці області не залишилися без тепла та води», – зазначив Олександр Попроцький.

Він додав, що, зважаючи на постійну загрозу руйнувань та пошкоджень інфраструктурних об’єктів ворогом, кожен район і територіальна громада розробили свої Комплексні плани проходження опалювального сезону. До них входить формування резервів необхідного обладнання та матеріалів для проведення аварійно-відновлювальних робіт на об’єктах життєзабезпечення. А також створення запасу мобільного обладнання, що дозволить оперативно реагувати на виклики та на місці вирішувати проблеми тепло-, водопостачання та водовідведення.

«Наразі в області до початку опалювального сезону розглядається питання встановлення когенераційних газових установок на трьох обʼєктах теплопостачання. Це дасть окремим підприємствам можливість під час перебоїв із постачанням електроенергії не лише виробляти теплову енергію, а і забезпечувати себе електричною енергією в достатній кількості, що робить їх незалежним від постачальника електричної енергії», – розповів директор Департаменту житлово-комунального господарства та енергоефективності КОВА.

Він зазначив, що Департамент житлово-комунального господарства та енергоефективності КОВА двічі на місяць здійснює моніторинг підготовки до опалювального сезону у визначені строки.

«Підготовка до опалювального сезону здійснюється в рамках запланованих заходів. Є співпраця з територіальними громадами та районами, а також центральними органами виконавчої влади. Проблемні питання, що виникають під час підготовки вирішуються оперативно», – підсумував Олександр Попроцький.

Нагадаємо, що з метою забезпечення сталого проходження майбутнього опалювального сезону в Київській області розпорядженням голови Київської облдержадміністрації затверджено План заходів з підготовки та персональний склад обласного оперативного штабу з питань підготовки до роботи в осінньо-зимовий період.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь