Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

У ЗАКЛАДАХ ОСВІТИ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ ОБЛАШТОВАНО 1249 УКРИТТІВ ДЛЯ ПОНАД 260 ТИСЯЧ ОСІБ – БРИФІНГ КОВА

Дата: 28.07.2023 13:44
Кількість переглядів: 40

Фото без опису

Заклади освіти Київщини готують до нового навчального року, здійснюють ремонти та будівництва укриттів, облаштовують класи, їдальні, спортивні зали. На території Київської області для закладів освіти облаштовано 1249 укриттів, які загалом можуть вмістити 267,9 тис. осіб.

Про підготовку до нового навчального року та належне облаштування захисних споруд у школах та дитячих садках розповіла під час брифінгу заступниця начальника Київської обласної військової адміністрації Жанна Осипенко.

«Насамперед – безпека наших здобувачів освіти та педагогів. Тому надзвичайно багато зусиль докладається, щоб зробити наші школи більш безпечними. Найважливіше – це облаштування укриттів: будівництво, капітальні ремонти, поточні ремонти як найпростіших, так і протирадіаційних укриттів», – наголосила Жанна Осипенко.

Минулого навчального року на дистанційному навчанні перебувало 7% шкіл області. Цього року було поставлено завдання, щоб 1 вересня всі діти мали змогу навчатися в очному форматі. А це безпосередньо пов’язано з місткістю укриттів: у закладі не може бути одночасно більше учнів, ніж є місць у сховищі. Тому, щоб забезпечити повне відвідування, укриття повинні вміщувати всіх присутніх.

Переважна більшість захисних споруд в освітніх закладах області – найпростіші укриття. Також є 126 протирадіаційних укриттів. Загальна площа фонду цих захисних споруд становить 292 тис. м².

Заступниця начальника КОВА повідомила, що з метою забезпечення належної роботи укриттів моніторингові групи у складі працівників ДСНС, представників районних адміністрацій та органів місцевого самоврядування протягом 3 тижнів здійснювали об’їзди закладів освіти. Вони побували в усіх без винятку укриттях та надали рекомендації щодо покращення їх стану та усунення недоліків. Повторні перевірки планують здійснити у другій половині серпня.

Роботи з укриттями проводять в усіх районах області. Уже розпочалось будівництво укриттів у Великодимерській, Українській, Бородянській громадах. Найближчим часом стартує будівництво у Броварській громаді.

Крім того, проводять ремонти в 96 закладах освіти, ще в 49 будуть проведені пізніше. Жанна Осипенко зазначила, що на виконання цих робіт використовують кошти державного, обласного та місцевих бюджетів.

Сьогодні триває зарахування дітей до 1 та 10 класів. До перших класів уже зараховано понад 18 тисяч учнів, до десятих – понад 12 тисяч. Окрім цього, до 1 вересня триватиме зарахування учнів до всіх інших класів, оскільки в область щоденно прибувають внутрішньо переміщені громадяни.

«Наше завдання – забезпечити місцями в закладах освіти всіх, хто цього потребує. Спільно з громадами ми постійно відстежуємо стан зарахування, щоб за потреби відкривати додаткові класи. Усі діти будуть навчатися», – додала заступниця начальника обладміністрації.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь