Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

ЄВІДНОВЛЕННЯ: ПРИЙНЯТО ПОЗИТИВНЕ РІШЕННЯ ЩОДО КОМПЕНСАЦІЇ ПО 1 311 ЗАЯВКАХ НА ЗАГАЛЬНУ СУМУ ПОНАД 112 МЛН ГРИВЕНЬ – БРИФІНГ КОВА

Дата: 29.07.2023 16:49
Кількість переглядів: 20

Фото без опису

На Київщині погодили рішення про виплату понад 112 млн грн за програмою єВідновлення. Про це повідомив під час брифінгу заступник начальника Київської обласної військової адміністрації Микола Бойко. 

Відбудова пошкодженого відбувається щодня. Наразі вже відновлено повністю та частково зі збереженням функціонального призначення понад 12 500 об’єктів. Роботи здійснюються за кошти обласного та місцевих бюджетів, за сприяння міжнародних партнерів та фондів та за допомогою урядових програм. Зокрема, за рахунок програми єВідновлення.

Починаючи з 10 травня – старту подання заявок у рамках першого етапу програми Уряду, на Київщині вже прийнято позитивне рішення щодо компенсації по 1 311 заявках загалом на понад 112 млн гривень. Мова йде про максимальну суму компенсації на відновлення одного об’єкта  – до 200 тисяч гривень. Отримані кошти власники пошкодженого житла можуть витратити на будівельні матеріали чи послуги підрядників у магазинах та компаніях-учасниках єВідновлення.

«Хочу наголосити, що це лише проміжний результат. Адже зараз в обробці залишається ще понад 3 800 заявок. Це досить великий обсяг роботи. Але комісії працюють щодня, щоб якомога швидше обробити заявки та мешканці змогли отримати кошти й відновити свої помешкання до зими. Прийом заявок та робота комісій тривають», – наголосив Микола Бойко.

Він розповів, що наступним етапом є компенсація за знищене житло. Починаючи з 18 липня, в Дії розпочалося бета-тестування подання заяви на отримання такої компенсації. Наразі це можуть зробити мешканці, які мають знищене житло в Мощуні та Бородянці.

Згодом усі жителі Київщини, чиє майно було знищене внаслідок російської військової агресії, зможуть подати такі заяви та, після розгляду комісії, отримати компенсацію у формі безготівкового житлового сертифіката. Його можна буде використати для купівлі квартири чи будинку.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь