A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

Важливо!

Дата: 11.03.2024 10:30
Кількість переглядів: 17

Фото без опису

Ми дуже часто сваримось на громадян, які нехтують правилами пожежної безпеки, провокуючи цим виникнення пожеж в природних екосистемах. І це не безпідставно, адже майже щоденно маємо випадки навмисних підпалів сухостоїв та необережного поводження з вогнем.

Та в цьому пості мова піде не про це. Ми хочемо подякувати всім тим, хто допомагає боротись із пожежами на відкритих територіях — це свідки події або небайдужі перехожі. Іноді ваші дії — це єдине, що допомагає не допустити великої біди.

Отже, вогнеборцем може стати кожен, але тільки у випадках незначних займань “на землі”. Масштабні пожежі — це вже справа професіоналів.

Тож, що слід робити нашим помічникам та свідомим громадянам. Якщо побачили, що горить сухостій, спершу оцініть обстановку, чи не має загрози безпосередньо для вас та вашого здоров'я та чи зможете ви власноруч приборкати вогонь. Пам'ятайте, що ваша безпека — це першочергове.

Потім, залежно від масштабів горіння, ви можете засипати полум'я піском, залити водою, за допомогою лопати зробити протипожежний розрив (це можна зробити й на відстані від епіцентру горіння), з підручних матеріалів (наприклад гілок з дерев або кущів) зробити хлопавку та “прибити” вогонь.

Відтак, якщо побачили вогонь та впевнені, що зможете його загасити або хоча б запобігти його розповсюдженню до прибуття підрозділів ДСНС, не стійте осторонь та допоможіть вберегти наш дім від нищівного полум'я.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь