Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

Які програми для започаткування та розвитку ветеранського підприємництва діють в Україні?

Дата: 29.03.2024 13:52
Кількість переглядів: 9

Фото без опису

🔹Серед ветеранів й ветеранок наразі існує величезний запит на започаткування власного бізнесу або розширення чи розвиток вже існуючих проєктів, і для Мінветеранів цей напрямок – один з ключових пріоритетів, зазначає в.о. Міністра у справах ветеранів України Олександр Порхун.

🔹Зокрема, Український ветеранський фонд Мінветеранів вже два роки надає фінансову підтримку ветеранському підприємництву через конкурсні програми. Наразі до участі у програмі від УВФ “Варто почати власну справу” надійшла рекордна кількість заявок – 219 проєктів. Майбутні бізнеси дуже різноманітні – від СТО до створення артпросторів.

🔹Також діє програма мікрофінансування від Українського ветеранського фонду Мінветеранів: відшкодування 20 тис. грн на купівлю товарів та обладнання для ведення власної справи.

🔹Крім того, наразі доступні низка програм та грантів від Уряду та дотичних міністерств і відомств, якими можуть скористатися ветерани, ветеранки та члени їхніх сімей:

▪ Грант для ветеранів та членів їхніх сімей «Є-РОБОТА» (250.000 – 1 000 000 грн) https://diia.gov.ua/.../grant-dlya-veteraniv-ta-chleniv...

▪ Грант на власну справу до 250 тис грн https://diia.gov.ua/services/grant-na-vlasnu-spravu

▪ Грант на сад (до 400 тис. грн за га, проєкт Мінагрополітики) https://diia.gov.ua/services/grant-na-sad

▪ Грант на переробне підприємство до 8 млн грн (Мінекономіки) https://diia.gov.ua/serv.../grant-na-pererobne-pidpriyemstvo

▪ Seeds of Bravery: Грантова підтримка українським технологічним стартапам та малим і середнім підприємствам https://granty.org.ua/seeds-of-bravery-grantova-pidtrymka...

💬 “Мінветеранів планує піти ще далі, наприклад, пропонуватимемо надати доступ до держзамовлення, бо сьогодні ветеранський бізнес також і про забезпечення потреб фронту. Крім того, працюємо над розширенням можливостей інформаційно-консультаційного супроводу та навчання, що включатиме всі етапи впровадження кейс-менеджменту. Ветеранське підприємництво – має стати впізнаваним брендом. Не тільки в Україні”, – наголошує Олександр Порхун.

🔹Більше інформації щодо актуальних програм фінансової підтримки – у нашому інфо-гайді

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь