A A A K K K
для людей із порушенням зору
Таращанська міська територіальна громада
Київська область, Білоцерківський район

КП «Таращаблагоустрій» доводить до відома споживачів інформацію про запровадження публічних договорів приєднання про надання комунальних послуг та надає для ознайомлення Типовий договір про надання послуг з поводження з побутовими відходами

Дата: 05.05.2023 09:45
Кількість переглядів: 12

Повідомляємо, що надання житлово–комунальних послуг здійснюється виключно на договірних засадах, згідно ст.12 ч.1. Закону України «Про житлово-комунальні послуги» №2189 –VIII  від 09.11.2017 року (далі Закон).

Цим Законом передбачені різні моделі організації договірних відносин (індивідуальний договір, колективний  договір, договір з колективним споживачем) для різних категорій споживачів (індивідуальний  або  колективний споживач).

За рішенням співвласників багатоквартирного будинку (уповноваженого органу управління об’єднання співвласників багатоквартирного будинку), прийнятим відповідно до  Закону, договір  про надання комунальної послуги  укладається з  її виконавцем:

- кожним співвласником багатоквартирного будинкусамостійно (індивідуальний договір);

- від імені та за рахунок усіх співвласників багатоквартирного будинку управителем або іншою уповноваженою співвласниками особою (колективний договір);

- об’єднанням співвласників багатоквартирного будинку або іншою юридичною особою, яка об’єднує всіх співвласників такого будинку та в їхніх інтересах укладає відповідний договір про надання комунальних послуг, як колективним споживачем.

Особа, яка буде укладати договір від імені та в інтересах всіх співвласників, має бути уповноважена загальними зборами співвласників.

Законом України №1060-IX від 03.12.2020 року «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг» передбачено укладання публічних договорів приєднання. Такі договори вважаються укладеними, якщо протягом 30 днів з дня опублікування тексту договору на офіційному вебсайті органу місцевого самоврядування або на вебсайті виконавця комунальної послуги співвласники багатоквартирного будинку не прийняли рішення про вибір моделі договірних відносин та не уклали відповідний договір з виконавцем комунальної послуги. Плата за індивідуальним договором про надання комунальної послуги, що є публічним договором приєднання складається з плати за комунальну послугу та плати за абонентське обслуговування (у багатоквартирних будинках).

01.05.2021 набрав чинності Закон України від 03.12.2020 №1060 «Про внесення змін до деяких законів України щодо врегулювання окремих питань у сфері надання житлово-комунальних послуг». Згідно із  Законом № 1060, передбачено  запровадження публічних договорів приєднання про надання комунальних послуг, що значно спрощує процедуру укладення цих договорів як для виконавців комунальних послуг, так і для споживачів послуг, дозволяє уникнути додаткових фінансових витрат, пов’язаних із укладенням договорів у письмовій формі. Тому надаємо  для ознайомлення  Типовий договір про надання послуг з поводження з побутовими відходами та Типовий індивідуальний договір про надання послуг з поводження з побутовими відходами.

Зауваження та пропозиції від фізичних та юридичних осіб приймаються протягом 10 календарних днів з дня опублікування на електронну адресу: tar-blagoustiy@ukr.net або за адресою: 09500, вул. Шевченка 78, м. Тараща, тел. (06744)-4-26-62. Для реєстрації зауважень  просимо зазначити прізвище, ім'я  по батькові особи ( для юр.осіб – повне найменування), що їх подала, та її контактні дані для здійснення зворотнього зв’язку.

 

         Директор КП «Таращаблагоустрій»                                                       Валентина Веремієнко

 

 

ТИПОВИЙ ІНДИВІДУАЛЬНИЙ договір про надання послуг з поводження з побутовими відходами

ТИПОВИЙ договір про надання послуг з поводження з побутовими відходами

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь